MENÜ

Legjobb kézi kapusok

 

Sterbik Árpád

A Telekom Veszprém hivatalos oldalán jelentette be a kapus visszatérését. Sterbik Árpád a szerbiai Zentán született 1979. november 20-án. Első alkalommal 2001-ben igazolt Veszprémbe, ahol három szezont töltött. Mindhárom idényben magyar bajnoki címhez és Magyar Kupa győzelemhez segítette a csapatot, valamint 2002-ben Bajnokok Ligája-döntőben is szerepelhetett.

Képtalálat a következőre: „sterbik veszprémbe”

 

Andreas Wolff
 

A német médiában többször is írtak arról, hogy a Kielből elvágyódó Wolff a Veszprémhez igazolhat, ám hétfőn hivatalossá vált, hogy 2019-ben, kieli szerződése lejárta után a Kielcéhez távozik, négyéves megállapodást kötött a lengyel bajnokkal. A 26 éves, Európa-bajnok német kapus 2016-ban a Wetzlartól igazolt a Kielhez, amelyben azonban a reméltnél kevesebb játéklehetőség jut neki a dán Niklas Landin mögött, és olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint a fizetésével sincs megelégedve.

Képtalálat a következőre: „andreas wolff kielvce”

Niklas Landin

A 25 éves, 202 cm magas kapus 2012-ben igazolt a Löwenhez a dán Silkeborgtól, 2013-ban EHF-kupát nyert a német csapattal. A több európai top klub (PSG, Barcelona) által is körüludvarolt Landin nehezen hozta meg döntését:

„Nehezen tudtam dönteni, de végül alapos átgondolás után úgy döntöttem, az otthonomhoz közeli Kielben keresek új kihívást. A következő szezonban természetesen minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a Löwent" – mondta a dán válogatottal 2012-ben Eb-győztes Landin.

Asztali nézet